Salariile din Romania

Posted by | 01/06/2013 | Salarizare

 

In 2012 s-au facut diferite statistici si prognoze despre salariile din Romania. Asfel, un studiu realizat de catre PWC confirma faptul ca in 2012 salariile din sectorul privat au crescut in medie cu 5.1%. Potrivit studiului citat, sectoarele economice în care s-au inregistrat majorari salariale peste medie au fost: industria auto (8%), sectorul IT, cel farmaceutic si cel de servicii externalizate (cu creşteri medii în jur de 6%), în vreme ce sectorul bancar, cel de retail şi turismul au înregistrat cresteri salariale sub media naţionala. La polul opus, o scadere considerabila la nivelul cresterilor salariale s-a consemnat în sectorul industrial (-2,5%).

In anul 2013 castigul salarial mediu brut lunar va creste cu 6,4%, până la 2.245 de lei, iar cel mediu net cu 6,3%, la 1.631 de lei, conform prognozei elaborată de Comisia Naţională de Prognoză. Ponderea câştigului salarial mediu net în cel brut va fi de 72,7%.

Voi ce parere aveti,  care sunt salariile reale din companiile in care lucrati? Au crescut sau au scazut anul acesta? Va astept cu comentarii pe site referitor la nivelul salariului si alte beneficii din compania dvs., mentionand functia, firma si orasul. De semenea, daca in domeniul dvs. primiti si bacsis, puteti preciza si acest lucru.

 

1388 total views, 1 today

Tags: , , , ,