Oportunitati de cariera in organisme internationale

Posted by | 07/08/2013 | Dezvoltarea Carierei, Piata muncii

 

Organizatiile internationale din care Romania face parte si in care expertii romani pot depune candidaturi sunt CoE ( Consiliul Europei) ,ONU, NATO, OSCE, Grupul Bancii Mondiale si FMI.  Periodic, aceste organziatii au posturi vacante pentru cetatenii din statele membre.

Consiliul Europei ( organism european de promovare a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, a valorilor democratice). Romania este membra a CoE inca din 1993 si dispune de un important capital politic şi instituţional în cadrul Consiliului Europei.

In momentul de fata exista cateva oportunitati de angajare in cadrul CoE, detalii despre posturi disponibile, procedura de recrutare si conditii de participare gasiti aici

ONU-Organizatia Natiunilor Unite ( Romania este membra ONU inca din 1955, iar din 2007 Romania a dezvoltat un parteneriat cu un numar important de institutii ale ONU).

Cetatenii statelor membre ONU isi pot depune candidatura pentru posturi in cadrul ONU, iar numirea pe post se face, in general, in urma interviurilor si a examinarilor scrise. Periodic exista oportunitati de angajare, dar si programe de voluntariat si inernshisp-uri. Mai multe detalii gasiti aici.

NATO ( Organziatia Tratatului Nord Atlantic, la care Romania a aderat din 2004).

Cetatenii statelor membre NATO isi pot depune candidatura pentru posturi NATO, iar numirea pe post se face in general in urma interviurilor si a examinarilor scrise.

Detalii privind posturile vacante, proceduri şi formulare de înscriere se pot gasi aici

OSCE  – Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa

Romania este membru activ al OSCE, României i-a fost incredintata responsabilitatea asigurarii Presedintiei în exercitiu a OSCE in  anul 2001, moment definitoriu al prezentei tarii noastre in OSCE. Prioritatile actuale ale Romaniei in relatia cu OSCE sunt armonizate cu obiectivele politicii externe si de securitate a Uniunii Europene.

Angajarile in cadrul OSCE se pot face pe baza de detasare prin nominalizare de catre statele membre, prin contract ( pe pozitii administrative si de secretariat),  pozitii de consultant pe teren scurt cu scopul de oferi expertiza sau sub forma de internship-uri.  Mai multe detalii gasiti aici .

Grupul Bancii Mondiale

Institutia este reprezentata in Romania de Biroul Bancii Mondiale in Romania. In momentul de fata in cadrul Bancii Mondiale exista deschisa o pozitie de Consultant Schimbari Climatice.

Detalii despre cerinte si responsabilitatile postului gasiti pe urmatorul link.

2466 total views, 1 today

Tags: , , , , , , , ,