Goldjob lanseaza o noua sectiune pe site- cursuri si traininguri

Toamna este momentul cand incepe scoala, cand te pregatesti sa intampini tinerii  cu programe educatioanle cat mai interesante si atractive. Si pentru GoldJob incepe scoala, pe site insa!

Platforma on-line de job-uri din Romania, GoldJob, lanseaza acum si o sectiune de cursuri si programe de dezvoltare profesionala pe site. Atat organizatorii de cursuri cat si cei interesati de urmarea unui curs sunt așteptati pe site-ul www.goldjob.ro , incepand de luni, 15 septembrie 2014.

Site-ul ofeaă crearea si publicarea rapida si gratuita a unui cont, accesibilitate ridicata  si oferte in toate domeniile de activitate.

Va asteptam cu publicatii pentru ofertele de cursuri/ traininguri.

 

Echipa Goldjob

QS MBA Tour

Binecunoscutul targ de programe MBA – QS World MBA Tour, revine toamna aceasta la Bucuresti! QS World MBA Tour este cea mai mare serie de targuri de programe MBA, prezent in 2014 in peste 70 de orase din intreaga lume

QS World MBA Tour – Bucuresti este un eveniment exclusiv MBA ce reuneste scoli de business de top, alumni si profesionisti interesati de dezvoltarea in cariera printr-un program MBA. QS World MBA Tour ofera celor interesati de dezvoltare in cariera accesul la informatiile si resursele necesare pentru luarea unei asemenea decizii.

Evenimentul va fi organizat de catre QS Quacquarelli Symonds pe data de 30 septembrie, la Athenee Palace Hilton, strada Eposcopiei nr 1-3, sector 1,Bucuresti. Participarea la eveniment este gratuita si se va desfasura incepand cu ora 17:00.

Beneficiile participarii la QS World MBA Tour sunt:

  • Posibilitatea de a aplica pentru burse în valoare de 1.7 milioane $, disponibile doar participantilor la eveniment;
  • Afli ce alte optinui sunt disponibile pentru finantarea unui program MBA
  • Discutii directe cu reprezentantii birourilor de admitere din cadrul scolilor de business;
  • Informatii despre oportunitati de cariera oferite de absolventii scolilor MBA ;
  • Seminarii gratuite privind admiterea la programe MBA de top (pregatirea dosarului de candidatura, criteriile de eligibilitate, testele si certificarile necesare);
  • Gratuit: QS TopMBA Career Guide – cel mai mare ghid dedicat programelor MBA si oportunitatilor de cariera distribuit din intreaga lume.
  •  Participantii pot alege dintr-o multitudine de optiuni in ceea ce priveste modul de studiu ( full time/part time/ la distanta sau online) sau domeniile de specializare (Finante, Management, Marketing, Antreprenoriat si multe altele).

Reprezentanti ai scolilor de business din Marea Britanie, SUA, Franta, Spania sau Austria vor fi pregatiti sa raspunda intrebarilor tuturor participantilor la eveniment.

Agenda evenimentului si inscrierea online pentru participare gratuita sunt disponibile pe site-ul QS World MBA Tour

 

 

 

In articolul de azi imi propun o prezentare statistica a salariului mediu net in luna ianuarie 2014 pe sectoare de activitate in scopul efectuarii unei comparatii intre sectoarele econimice, nu si intre joburi sau categorii de joburi.

In luna ianuarie 2014, castigul salarial mediu nominal brut a fost de 2250 lei, iar castigul salarial mediu nominal net a fost de 1625 lei. Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in extractia  petrolului brut si a gazelor naturale (4144 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (972 lei)

Ce reprezinta castigul salarial mediu lunar net?

Castigul salarial mediu lunar reprezintă raportul dintre sumele platite salariatilor de catre agenţii economici în luna de referinta si numarul mediu de salariati ( din luna respectiva, incluzandu-se numai persoanele care au fost platite pentru luna respectiva. Nu se iau in considerare salariatii aflaţi în concediu fara plata, in greva, detasati la lucru în strainatate si cei al caror contract de munca/raport de serviciu a fost suspendat).

Pentru principalele sectoare de activitate, castigul mediu net in lei luna ianurie 2014 se prezinta astfel:
Intermedieri financiare si asigurari : 3633
Imobiliare : 1411
Hoteluri si restaurante : 972
Telecomunicatii 2955
Sanatate si asistenta sociala 1477
Transporturi
- Transporturi pe apa 2104
- Transporturi aeriene 3744
- Transporturi terestre si prin conducte 1472
Constructii 1233
Productie si furnizare energie electrica si termica 2810
Industrie:
- Fabricarea de produse farmaceutice 2398
- Fabricarea de bauturi 1952
- Fabricare prosude textile 1284
- Constructii metalice 1499
- Fabricarea de masini si utilaje 1853
- Fabricarea de echipamente electrice 1591
Industria extractiva 3045
Invatamant 1470
Administratie publica 2309
IT 3739

Obiectivul cercetării statistice lunare asupra câştigurilor salariale îl constituie evaluarea tendinţelor pe termen scurt ale câştigurilor salariale medii lunare şi orare pe total economie şi sectoare de activitate.

Comisia Europeana ofera oportunitati de dezvoltare a unei cariere internationale tinerilor absolventi din statele membre UE si nu numai. Astfel, Comisia Europeana organizeaza de doua ori pe an stagii de formare platite cu durata intre 3 si 5 luni, pentru tineri absolventi universitari. Perioadele de stagiu incep pe 1 martie si 1 octombrie, in fiecare an.

Pentru stagiile care incep la 1 Octombrie 2014 s-a deschis sesiunea de aplicare, data limita de inscriere fiind 3 februarie 2014. In fiecare an sunt disponibile 1400 astfel de stagii, cate 700 pentru fiecare sesiune.

Aria de activitate a stagiilor

-     Activitati administrative din domeniul unde va fi alocat fiecare solicitant : participarea la intruniri, forumuri, activitati de grup, activitati de cercetare, documentare si pregatire de rapoarte, conducerea unor proiecte

Conditii de participare:

-     Diploma de absolvent a unei institutii de invatamant superior cu durata minima de 3 ani

-     Cunostinte bune de limba engleza, germana sau franceza

-     Daca ai cetatenia unui stat membru UE, sa cunosti foarte bine o a doua limba comunitara

-     Sa nu mai fi facut un stagiu (traineeship) intr-o alta institutie/organism al Uniunii Europene

Remuneratie

Stagiarii vor primi o alocatie de 1000 euro/luna. La aceasta se adauga decontarea cheltuielililor de transport, precum și asigurarea de sanatate.

Procedura de aplicare

-         creezi cont pe site -ul Uniunii Europene

-         compeltezi forumalrul de inscriere si il trimiti de preferat cu confirmare de primire inainte de data  limita de inscriere

Cei selectati pe baza forumlarului completat vor trebui sa trimita ulterior:

-         copie ID sau pasaport

-         copie diploma de absolbire

-         dovada ottinerii cunostintelor de limba straina

-         dovada experientei dobandite ( acolo unde este cazul)

Cititi cu atentie cerintele si detaliile procesului de recrutare.  Nu uitati, data limita de inscriere este 3 februarie pentru sesiunea din octombrie 2014.

Mult Succes!

Oportunitatile de angajare in UE continua si in luna decembrie 2013

Uniunea Europeana anunta noi concursuri de ocupare a unor posturi in cadrul agentiilor sale in luna noiembrie si decembrie 2013. Locurile de munca disponibile sunt fie temporare cu posibilitatea de prelungire fie permanente.

In prima faza candidatii se pot inscrie trimitand CV si scrisoare de motivatie.

 (EIGE) European Institute for Gender Equality scoate la concurs postul temporar de Expert in Statistica pentru agentia din Vilnius, Lituania. Data limita de aplicare 12 decembrie.

(FRONTEX) The European Agency for the Management of Operational Cooperation at the External Borders  scoate la concurs postul temporar de Coordination Support Officer, pentru Varsovia, Polonia. Data limita de aplicare 08 decembrie 2013.

(CDT) Translation Centre for the Bodies of the European Union  scoate la concurs postul temporar Service Delivery Manager – IT Infrastructure pentru Luxemburg. Data limita de aplicare : 02 decembrie 2013.

 (FRA) European Union Agency for Fundamental Rights scoate la concurs postul temporar Seconded National Expert  pentru Viena, Austria. Data limita de aplicare 29 noiembrie 2013.

(EDA) European Defence Agency scoate la concurs postul temporar Head of IT Unit  pentru Buxelles, Belgia. data limita de aplicare 28 noiembrie 2013.

Cititi cu atentie conditiile de inscriere si procedura de selectie, precum si lista completa a posturilor vacante  pe site-ul Uniunii Europene

De asemenea, in data de 5 decembrie 2013 se va lansa ultima competitie EPSO din acest an dedicata Asistentilor (AST 3-functionari publici permanenti) cu urmatoarele profile:

1. ACCOUNTANCY / FINANCIAL MANAGEMENT

2. ECONOMICS / FINANCES

3. LEGAL MATTERS

Pentru aeasta competitie EPSO organizeaza un seminar de pregatire intensiva pentru testele de pre-selectie EPSO (rationament verbal, abstract, numeric si gandire situationala) in data de 30 Noiembrie 2013 si 01 Decembrie 2013 la Bucuresti. Pretul este de 100o ron pentru cele 2 zile de pregatire. Detalii si inscriere pe site-ul euroconcurs

 

Studii in Marea Britanie Oportunitati de studiu in Marea Britanie

British Council si Ambasada Marii Britanii la Bucuresti organizeaza la Bucuresti Expozitia intitulata “Educatia in Marea Britanie” (Education UK Exhibition), targ educational dedicat institutiilor de invatamant britanice. 30 dintre cele mai renumite institutii de invatamant din Marea Britanie vor participa la targ cu oferte educationale pentru tinerii din Romania  care doresc sa studieze in Marea Britanie. Amintesc aici cateva universitati din cele mai cunoscute precum Universitatile din Kent, Essex, Leeds, Derby, Cadiff Business School, Middleesex University London.

Participarea la eveniment este gratuita, iar evenimentul va avea loc la Bucuresti, in perioada 23-24 noiembrie, la Hotelul Howard Johnson din Calea Dorobantilor numerele 5-7. Programul de desfasurare este :

- Sambata 23 Noiembrie intre orele 11:30 – 18:00

-Duminica 24 Noiembrie intre orele 10:00 – 17:00

Unele dintre universitati vor face admitere pe loc, in cadrul evenimentului, dupa sustinerea unui interviu. Vizitatorii care se inscriu la tombolele ce vor avea loc in cadrul evenimentului ( pentru testul IELTS te poti inscribe si online), pot castiga numeroase premii precum bilete de avion in Marea Britanie oferite de Tarom, examene IELTS oferite de Consiliul Britanic, carti de limba engleza oferite de Fischcer International, echipamente de birou oferite de Xerox.

Detalii despre program, inscrieri si universitati participante gasiti pe site-ul British Education

 

Uniunea EuropeanaSalariile profesorilor in Uniunea Europeana

Am prezentat intr-un articol anterior nivelul minim al salariilor in Uniunea Europeana. In articolul de astazi va prezint o analiza detaliata a salariilor profesorilor in tarile Uniunii Europene.

Pachetul de salarizare curpinde in unele tari pe langa salariul de baza si alte sporuri in functie de anumite criterii: calificari suplimentare ( Bulgaria si Ungaria), rezultatele elevilor sau responsabilitati suplimentare. In unele tari, salariul difera si in functie de regiunea geografica.

In analiza de mai jos voi prezenta un salariu minim si maxim pentru doua categorii de profesori : invatamant prescolar si primar si invatamant liceal si universitar.

Fara a fi o surpriza pe primul loc se afla Luxemburg cu un salariu minim anual de 65000 euro si un maxim de 132000, urmat de Marea Britanie, Germania, Danemarca  si Suedia.

La polul opus, tarile cu cel mai mic salariu al profesorilor se afla Slovacia, Romania si Ungaria.

Detaliat, situatia salariilor este urmatoarea ( salariu brut anual in Euro):

Luxemburg : minim 65000-maxim 115000 ( invatamant prescolar si primar)

minim 75000 – maxim 132000 ( invatamant liceal si universitar). La salariul maxim se ajunge dupa 25 ani.

UK : minim 48000 si maxim 121000 euro

Danemarca : minim 38000 si maxim 43000 ( invatamant prescolar si primar). ). Nivelul maxim se atinge dupa 12 ani.

minim 40000 si 53000 ( invatamant liceal si universitar). Nivelul maxim se atinge dupa 7 ani.

Germania : minim 53000 si maxim 66000

Suedia : minim 31000 si maxim 60000

Austria : minim 29000 si maxim 56000 ( invatamant prescolar si primar)

minim 32000 si maxim 67000 ( invatamant liceal si universitar)

Belgia : minim 29000 si maxim 50000

Franta : minim 23000 si maxim 44000 ( invatamant prescolar si primar)

minim 26000 si 47000 ( invatamant liceal si universitar, pentru responsabilitati suplimentare se acorda 3400 euro pe an, la salariul maxim se ajunge dupa 20 ani)

Italia : minim 23000 si maxim 33000 ( invatamant prescolar si primar)

minim  24800 si maxim 34800 ( invatamant liceal si universitar)

Spania : minim 28000 si maxim 39000 ( invatamant prescolar si primar)

minim 31000 simaxim  46000 ( invatamant liceal si universitar, se atinge maxim dupa 38 de an, se acorda spor dupa fiecare 5 ani de CPD sau prentru responsabilitati suplimentare : professor sef, secretar, liga sport)

Grecia  minim 14100 si 25700 ( maxim dupa 33 ani, pentru responsabilitati suplimentare se acorda sporuri)

Polonia : minim 5341 si maxim 8800 ( invatamant prescolar si primar)

minim 6000 si maxim 10000 ( se ajunge la maxim dupa 20 ani)

Ungaria: minim 5200 si maxim 8900 ( invatamant prescolar si primar se acorda spor de 5-10% pentru calificari suplimentare, alte sporuri pentru responsabilitati suplimentare)

minim 5500 si maxim 11200 ( invatamant liceal si universitar se acorda spor de 5-10% pentru calificari suplimentare, alte sporuri pentru responsabilitati suplimentare)

Estonia : minim 7200 si maxim 10600 ( se ajunge la maxim de salarizare dupa vechime de 7-8 ani, se acorda spor de 10% pentru responsabilitati suplimentare)

Cehia : minim 6300 si maxim 10000 ( invatamant prescolar si primar)

minim 8900 si maxim 11900 ( maxim se ajunge dupa 27 de ani vechime)

Lituania :minim 4600 si maxim 8000 ( invatamant prescolar si primar, se ajunge la maxim dupa 15 ani vechime)

Romania : minim 2600 si maxim 7300 ( invatamant prescolar si primar)

minim 2770 si maxim 7300, pentru rezultate deosebite se acorda spor de de 25% pe o durata de 6 ani consecutiv, in functie de buget sau regiune geografica)

Slovacia : minim 4900 si maxim 6700 ( invatamant prescolar si primar)minim 6100 si maxim 8200 ( invatamant liceal si universitar)

Bulgaria : minim 2700 si 3200 ( invatamant prescolar si primar)

minim 3600 si 6000 ( dupa 10 ani poti ajunge professor senior sau professor sef, se acorda si sporuri in functie de studii, calificari sau responsabilitati suplimentare)

 

ANOFMBursa locurilor de muncă pentru absolventi s-a desfasurat azi, 27 septembrie 2013, in toate judetele si in municipiul Bucuresti, in 82 agentii locale si puncte de lucru ale ANOFM.

In vederea organizarii acestui eveniment, au fost contactati 28.828 agenti economici, 2.179 confirmand participarea si oferind 23.310 locuri de munca. La bursa locurilor de munca au participat 32.425 personae aflate in cautarea unui loc de munca, din care absolvenţi: 22.845, 106 persoane ce indeplinesc conditiile Legii nr. 116/2002 si 38 persoane cu handicap. Dintre absolventi au fost selectati in vederea angajarii  10.889 ( aprox 50% dintre absolventii participanti la bursa locurilor de munca) , iar 482 ( aprox 2%)  absolventi au fost incadratti pe loc, din care 68 persoane cu studii superioare.

Principalele ramuri de activitate aferente locurilor de munca ocupate de care absolvent au fost:

- constructii de cladiri – 55 locuri de munca
- comert cu amauntul- 51locuri de munca
- fabricarea articolelor de imbracaminte – 49 locuri de munca
- fabricarea articolelor de transport rutier – 22 locuri de munca,
- restaurante si servicii de alimentatie – 19 locuri de munca
- fabricarea produselor textile – 18 locuri de munca
- activitati de investigatie si protectie – 16 locuri de munca
- activitati de servicii privind forta de munca – 15 locuri de munca
- industria constructiilor metalice – 14 locuri de munca.

Absolventii fara studii superioare au ocupat locuri de munca în principal în meseriile:

- confectioner articole textile – 38 locuri de munca
- agent securitate – 31 locuri de munca
- lucrator comercial – 28 locuri de munca
- agent vanzari – 17 locuri de munca
- operator asamblare vehicule – 15 locuri de munca
- confectioner imbracare volane – 15 locuri de munca
- vanzator – 13 locuri de munca – dulgher – 12 locuri de munca
- casier – 10 locuri de munca.

Au mai fost încadrtţi un numar de 65 de muncitori necalificaţi în diferite ramuri de activitate.

 Absolvenţii cu studii superioare au ocupat locuri de munca in principal in meseriile:

- proiectant- 3 locuri de munca
- agent vanzari – 3 locuri de munca
- programator – 2 locuri de munca
- referent relatii externe – 2 locuri de munca
- asistent medical – 2 locuri de munca
- consilier juridic – 2 locuri de munca
- consilier economic – 1 locuri de munca

Au mai fost ocupate 11 locuri de munca de catre ingineri din diferite ramuri de activitate.

Judeţele cu cele mai multe locuri de munca oferite au fost urmatoarele:

- Bucureşti – 4220 locuri de munca

- Iaşi – 1131 locuri de munca

- Brasov – 1028 locuri de munca

- Arad – 962 locuri de munca

- Prahova -918 locuri de munca

- Galati- 899 locuri de munca

Sursa ANOFM

Oportunitatile de angajare in UE continua si in luna august 2013

Uniunea Europeana anunta concursuri de ocupare a unor posturi in cadrul agentiilor sale in luna august 2013. Locurile de munca sunt temporare cu posibilitatea de prelungire.

In prima faza candidatii se pot inscrie trimitand CV si scrisoare de motivatie.

EASA ( Agentia Europeana de Siguranta a Aviatiei) angajeaza Ingineri de Test Zbor, Piloti de Test si Team Leader Standardizare.  Locatia: Germania, Cologne.  Detalii despre post si inscriere la acest link.

EDA ( Agentia de Aparare Europeana) angajeaza Asistent Director. Locatia : Bruxelles, Belgia. Detalii si conditii de inscriere gasiti pe site-ul Agentiei de Aparare Europeana 

ERC ( Consiliul European de Cercetare) angajeaza Experti Programe de Cercetare si Experti Politici. Locatia : Bruxelles, Belgia. Detalii si conditii de inscriere gasiti pe site-ul Consiliului European

EBA ( Autoritatea bancara Europeana) angajeaza Ofiter Politici. Locatia : Londra, UK). Detalii si conditii de inscriere gasiti aici.

Cititi cu atentie conditiile de inscriere si procedura de selectie, precum si lista completa a posturilor vacante pe site-ul Uniunii Europene.

 

 

 

Comisia Europeana ofera oportunitati de dezvoltare a unei cariere internationale tinerilor absolventi din statele membre UE si nu numai. Astfel, Comisia Europeana organizeaza de doua ori pe an stagii de formare platite cu durata intre 3 si 5 luni, pentru tineri absolventi universitari. Perioadele de stagiu incep pe 1 martie si 1 octombrie, in fiecare an. Pentru stagiile care incep la 1 Martie 2014 s-a deschis sesiunea de aplicare, care se desfasoara in lunile iulie-august 2013, data limita de inscriere fiind 30 august 2013. In fiecare an sunt disponibile 1300 astfel de stagii, cate 650 pentru fiecare sesiune.

Aria de activitate a stagiilor

-     Activitati administrative din domeniul unde va fi alocat fiecare solicitant : participarea la intruniri, forumuri, activitati de grup, activitati de cercetare, documentare si pregatire de rapoarte, conducerea unor proiecte

Calendarul procesului de selectie

Trimitere formular de inscriere 15 iulie- 30 august 2013
Preselectie septembrie-octombrie 2013
Selectia finala  decembrie 2013
Data de incepere a stagiului 1 Martie 2014

Conditii de participare:

-     Diploma de absolvent a unei institutii de invatamant superior cu durata minima de 3 ani
-     Cunostinte bune de limba engleza, germana sau franceza
-     Daca ai cetatenia unui stat membru UE, sa cunosti foarte bine o a doua limba comunitara
-     Sa nu mai fi facut un stagiu (traineeship) intr-o alta institutie/organism al Uniunii Europene

Remuneratie

Stagiarii vor primi o alocatie de 1000 euro/luna. La aceasta se adauga decontarea cheltuielililor de transport, precum și asigurarea de sanatate.

Procedura de aplicare

-         creezi cont pe site  : http://ec.europa.eu/stages/how/how_en.htm

-         compeltezi forumalrul de inscriere si il trimiti de preferat cu confirmare de primire inainte de data  limita de inscriere

Cei selectati pe baza forumlarului completat vor trebui sa trimita ulterior:

-         copie ID sau pasaport
-         copie diploma de absolbire
-         dovada ottinerii cunostintelor de limba straina
-         dovada experientei dobandite ( acolo unde este cazul)

Cititi cu atentie cerintele si detaliile procesului de recrutare.  Nu uitati, data limita de inscriere este 30 august 2013 pentru sesiunea din martie 2014.